Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Obuolių saldainiai

Reikės:
150g sausainių (naudojau Gaidelis ir Selgos imbierinius);
170 g tarkuotų smulkia tarka obuolių;
citrinos žievelės;
2 v.š. citrinos sulčių;
100 ml vandens;
15 g krakmolo;
1 v.š. medaus (aš dėjau dirbtinį, nes skanaus ir mažoji).

Tarkuotus obuolius dedame į keptuvę ir kepiname apie keurias minutes. Tada supilame citrinos žievelę, sultis ir dar pakaitiname pora trejetą minučių, kol masė taps tiršta. Vandenyje ištirpiname krakmolą ir maišant supilame ant obuolių. Kaitiname kol masė taps tiršta, apie tris keturias minutes. Dedame medų ir dar pakaitiname. Išjungiame viryklę.
Sausainius sutrupiname iki trupinių ir sumaišome su pravėsusia obuolių mase. Išminkome. Dedame į šaldytuvą valandai. Tada formuojame rutuliukus, juos išmirkome šokolado glazūroje ir gerai apvoliojame trupintuose vafliuose.

Šokolado glazūrą dariau taip:
100 g pieniško šokolado;
1 v.š. kokoso sviesto;
4-5

v.š. riebios grietinėlės.

Viską kaitiname kol taps vienalytė masė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą