Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Sūrio pyragas be sūrio arba "Grietinėlės pyragas"

Nerealus. Iš tiesų, nėra daug kepinių kurie man būtų patys patys patys pačiausi. Bet šis pyragas vienas iš tokių. Sūlau tikrai pasigaminti. Skanus, tas sūrio - grietinėlės sluoksnis tirpstantis burnoje, saldus ir su tokia rūgštele. Ragavo jį daug žmonių, visiems labai patiko.
Pyrago pagrindą gaminau kitokį, ne vien sausainiai ir sviestas. Nepatinka man sausainių ir sviesto pagrindai. Riebu ir tas pagrindas būna kietas. Sumąsčiau įdėti banano. Superrrr. Pagrindas nėra toks riebus, gaivesnis ir daug minkštesnis.



Reikės:
340 g sausainių "Gaidelis"
130 g sviesto;
du bananai.

Sausainius sutriname beveik iki trupinių. Liko keletas stambesnių gabaliukų, bet didžioji dalis buvo trupinukai. Bananus sutriname šakute. Ant sausainių pilame sviestą ir banaus ir rankomis gerai išmaišome. Gaunasi nebloga minkoma masė. Ta mase išklojame kepimo formos dugną ir padarome kraštelius.

Gaminame įdarą:
420 g grietinėlės (riebios, plakamosios);
400 g kondensuoto pieno;
citrinos sulčių (sunaudojau pusantros citrinos).

Grietinėlę išplakame iki standumo. Supilame kondensuotą pieną ir gerai išmaišome. Supilame maišant citrinos sultis ir gerai išmaišome (aš su mikseriu trumpai plakiau). Gavosi labai skanus kremas, skystokas. Pilame šį kremą ant sausainių pagrindo ir dedame į 180C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20min. Įdaro kraštai sutvirtėjo šiek tiek, bet pats įdaras dar visai toks judantis, ypač ties viduriu. Vėsiname pyragą kambario temperatūroje pora valandų, tada perdedame į šaldytuvą dvylikai valandų mažiausiai.
Ryte pyragas atrodė sutvirtėjęs. O koks skanus. Įdaras purus purus.

Skanaus.

Recepto idėja iš: http://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2011/11/surio-pyragas-be-surio.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą