Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Mielinis pyragas su mėsos ir daržovių įdaru











Mielinei tešlai:
du indeliai vandens;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
6v.š. aliejaus;
30 sviesto;
sausų mielių;
prieskonių (naudojau krapus)
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama.

Įdarui:
500g maltos mėsos
prieskonių, druskos;
svogūno;
300g įvairių daržovių (naudojau moliūgą, papriką, cukiniją);
sūrio.

Iš tešlai skirtų ingridientų užmaišome mielinę tešlą. Ją maišiau duonkepėje.
Iš įdarui skirtų produktų maltą mesą pakepinti. Įpjaustyti svogūno ir pakepti kol svogūnas suminkštės, o mėsa bus pusiau iškepusi. Kitoje keptuvėje apkepti daržoves.
Pakilusią mielinę tešlą dalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti, kloti į formą. Patepti pomidorų padažu. Ant jos dėti daržoves. Ant daržovių kloti kepintos maltos mėsos su svogūnais masę. Ant jų uždėti šiek tiek pomidorų padažo ir viršų apibarstyti sūriu. Tada iškočioti antrą mielinės tešlos gabaliuką ir užkloti visą įdarą. Viršų aptepti vandeniu ir pomidorų padažu ir pabarstyti sezamo sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą