Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Biskočiai su migdolais



Migdolų masei:
2 a.š. sviesto;
3 a.š. cukraus;
100 g migdolinių plokštelių.

Sviestą dėti kartu su cukrumi į mažą keptuvėlę ir leisti maišant užvirti. Kai pradės įgauti lengvai rudą spalvą, suberti plokšteles ir toliau maišant dar pora min pakepinti. Atsidėti į šoną.

Tešlai:
115 g sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
260 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

Sviestą išsukti kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės. Tada įmušti kiaušinius ir toliau paplakti. Susimaišyti visus sausus produktus ir palaipsniui į tešlą įminkyti. Pačiame gale įminkyti lengvai karamelizuotas migdolines plokšteles.
Orkaitę laiku įkaitinti iki 170°. Tešlą padalinti į 2 lygias dalis ir drėgnomis rankomis suformuoti du pailgus kepaliukus, kuriuos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp vienas kito gerą tarpą. Pašauti kepti 25 min. Tada išimti ir leisti 5 min praaušti. Supjaustyti kokių 2 cm storio riekelėmis, suguldyti ir pašauti kepti pirma ~10 min iš vienos pusės ir ~10 min iš kitos pusės. Leisti ataušti ant grotelių ir sudėti į sandarų indą.
Skanaus!

Receptas rastas: http://aguonele.blogspot.com/2011/12/biscotti-su-karamelizuotomis-migdolu.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą