Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Sukta duonelė su džiovintais pomidorais



Reikės:
1 puoduko kukurūzų miltų;
2,5 puodelių kvietinių miltų (550 tipo);
1 puodelio šilto vandens;
10 g. šviežių mielių;
1 a. šaukštelio druskos;
1 a. šaukštelio cukraus;
3 v. š. šaukštų alyvuogių aliejaus.

Įdarui:
5 džiovintų marinuotų aliejuje pomidorų (aš naudojau paprastus džiovintus pomidorus ir juos užpyliau aliejumi bei palaikiau keletą valandų);
3 skiltelių česnako;
8-9 juodųjų alyvuogių;
3 v. š. šaukštų aliejaus nuo pomidorų;
šiek tiek jūros druskos;
šiek tiek šviežiai maltų pipirų.

Miltus, cukrų, druską, aliejų sudėkite į dubenį. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir užpilkite ant sausų produktų ir viską išminkykite apie 10 minučių.
Suformuokite rutuliuką, uždenkite rankšluostėliu bei padėkite šiltai apie valandą, kol masė padidės dvigubai.

Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Susmulkinkite alyvuoges, pomidorus. Česnaką sutrinkite. Sumaišykite su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jei nedaug turite, galite naudoti kitą aliejų. Įberkite šiek tiek druskos bei šviežiai maltų pipirų.

Pakilusią tešlą perminkykite bei iškočiokite apskritimą. Ant jo paskirstykite paruoštą įdarą bei supjaustykite juostelėmis.

Imant nuo mažiausios juostelės susukite duonelę. Duonelę sukite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (galima vietoj popieriaus pabarstyti skardą miltais). Stenkitės, kad pomidorais ir alyvuogės būtų viduriukyje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.

Susuktą duonelę palikite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20-30 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių ir ragaukite.

Įvertinimas: kadangi alyvuogės buvo sūrokos, tai ir pati duonelė gavosi tokia sūri. Kitą kartą visai nedėčiau alyvuogių, nes jų nelabai mėgstam. O šiaip duonelė patiko.

Receptas:

http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/duonos-kepiniai/sukta-duonele-su-zolelem-dziovintais-pomidorais-bei-alyvuogem.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą