Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Balandėliai kitaip



Tiesą pasakius čia nėra kažkoks kitoks balandėlių receptas, tik tiek, kad patys kopūsto lapai paruošiami kitaip, man lengvesniu būdu negu apvirti puode.
Taigi, reikės:
kopūsto;
maltos mėsos su prieskoniais ir druska;
stiklinė ryžių virtų.

Pradžioje imame kopūstą. Nupjauname tą storą kotą. Imame gražiai viršutinį lapą (jei jis negražus, jį nulupame ir išmetame). Tada pradedame lukštenti kopūstą. Imame esamą viršutinį lapą, jį surandama ir prie koto, pajudiname. Tada viršuje užkišame ranką už lapo ir lengvais judesiais išlaisviname lapą ir jį nulupame. Taip darome tiek kartų su tiek lapų, kiek reikės balandėlių. Dedame šiuos lapus į garų puodą (aš dėjau į pirmą aukštą šešis, į antrą aukštą penkis lapus) ir troškiname apie pusvalandį. Tada lapai pasidarė minkšti ir lengvai buvo galima susukti.
Na, o toliau viskas paprasta ir lengva. Dedame įdarą (maltą mėsą sumaišytą su virtais ryžiais, druska, prieskoniais)ant kopūsto lapo. Jį užvyniojame. Taip padarome su visais lapais. Dedame į verdantį vandenį ir verdame apie pusvalandį. Vandenį būtinai pasūdome. Dedame lauro lapelių, pipirų, pilame pomidorų padažą. Sutirštiname su miltais ir vandeniu.
Skanūs balandėliai ir vieninteliai, kurie man gavosi, nes kopūstą apverdant vandenyje man dažnai pervirdavo lapai, nuplyšdavo ir nieko nesigaudavo. O čia lapai gavosi puikūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą