Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. spalio 18 d., antradienis

Švelnusis apkepas su bulvių koše



Reikės:
500g maltos kiaulienos;
10 vnt bulvių;
1 morka didesnė;
1 svogūnas;
4-5 v.š. konservuotų žirnelių;
mėgiami prieskoniai;
pieno, kad bulvių košė gautųsi tiršta, bet ne per skysta;
1 v.š. Miltų;
druskos pagal skonį.

Nulupę bulves išsivirkite jas. Kol bulves verda, sudėkite faršą į kitą puodą ir virkite pagardindami druska, pipirais ir kitokiais prieskoniais. Kol viskas verda, susipjaustykite morkas ir svogūnus smulkiais kubeliais ir apkepkite juos keptuvėje.
Virtas bulves sutrinkite, dėkite druskos, pieno ir paruoškite bulvių košę. Į kepintas morkas ir svogūnus sudėkite nukoštą maltą kiaulieną ir šiek tiek sultinio, dėkite miltų šaukštą ir apkepkite. SUdėkite konservuotus žirnelius.
Mėsos masę į molinį indą arba kepimo skardą. Ant viršaus sudėkite paruoštą bulvių košę. Gražiai paskirstykite po indą, kad dengtų mėsą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus. Aš kepiau pusvalandį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą