![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9hNoYde6MfcbRohJpx5SN_tpN8CZB_-VhyH5SCPwNk7yyGTB6T94WdoDXrQTZ9IYAaIEOELDm2ZDnqWUSM4R9wgP9Xuhzw4WKBs9sCacvbjLx_qBC1VNArRe2xMr1Ans2dAwF2uc7dqg/s320/IMG_0981.jpg)
Receptas gimė galvoj, kai šaldytuve stovėjo poros dienų senumo pieno pakelis (nepradarytas). Pamanau, gal pavyks varškė. Ir pavyko. Kokia ji skanutė, drėgnutė gavosi. Kartosim dar daug daug kartų.
Reikės:
seno pieno (aš naudojau dviejų dienų senumo nepradarytą pieno pakelį, gal tiktų ir šviežias pienas arba kefyras, nežinau. Šis pienas kai pyliau į puodą, buvo tirštas kaip kefyras, labai gražios konsistensijos, tik ne toks rūgštus kaip kefyras).
šaukštelio cukraus.
Taigi, pieną pilame į puodą ir užverdame. Labai greitai pienas pradeda trauktis, atsiranda skaidraus vandenuko. Beriame cukrų ir vis pamaišome. Viriau kokias 6-7 min. Gumulėliai varškės turi pasidaryti atskiri tokie. Tada pyliau į marlę, švelniai nuspaudžiau ir patiekiau lėkštėse su uogiene.
Labai labai skanu, sotu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą