Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Karamelinis bananinis pyragas

50 g sviesto
¾ puodelio (150 g) rudojo cukraus
2 dideli sunokę bananai


75 g sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
½ puodelio (125 ml)  grietinės;
1 ½ puodelio (225 g) miltų
¾ a. š. sodos
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos

50 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo. Gauta mase ištepti 26 cm skersmens formos dugną ir sieneles. Ant dugno išdėlioti išilgai riekėmis supjaustytus bananus.
75 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti. Įmaišyti vanilę ir grietine. Suberti miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir druska, išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą ant išdėliotų bananų. Pyragą kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 15 minučių, kol pyragas atšoks nuo formos sienelių. Ataušinti, dėti ant formos lėkštę ir apversti pyragą. Skanaus!

Receptas: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/10/apverstas-karamelinis-bananu-pyragas.html

1 komentaras: