50 g sviesto
¾ puodelio (150 g) rudojo cukraus
2 dideli sunokę bananai
75 g sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
½ puodelio (125 ml) grietinės;
1 ½ puodelio (225 g) miltų
¾ a. š. sodos
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
50
g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su ruduoju cukrumi iki
purumo. Gauta mase ištepti 26 cm skersmens formos dugną ir sieneles.
Ant dugno išdėlioti išilgai riekėmis supjaustytus bananus.
75 g
minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su cukrumi iki purumo. Po
vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti. Įmaišyti vanilę
ir grietine. Suberti miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir
druska, išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą ant išdėliotų bananų. Pyragą kepti iki 180°
C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 15 minučių, kol pyragas
atšoks nuo formos sienelių. Ataušinti, dėti ant formos lėkštę ir
apversti pyragą. Skanaus!
Receptas: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/10/apverstas-karamelinis-bananu-pyragas.html
Mmmm, labai skaniai atrodo <3
AtsakytiPanaikinti