Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Žemaičių blynai kitaip

Reikės:
180 g varškės;
puodelis (200 ml) krakmolo;
puodeliai (400 ml) miltų;
4 bulvės;
druskos žiupsnelis.


Dedame į dubenį varškę, krakmolą, miltus, trintas į tyrę žalias bulves, beriame žiupsnelį druskos ir suminkome tešlą. Jei tešla labai lipni, tai įdedame dar saujelę miltų.

Įdarui:
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
1 a.š. majonezo;
druskos žiupsnelis;
mėgiamų prieskonių.

Įdarui viską sumaišome.

Imame tešlą, formuojame blyną, dedame įdarą ir suformuojame tarsi žemaičių blyną. Blynukus apkepame keptuvėje. Tada užpilame karštu vandeniu ir troškiname ant silpnos ugnies vis apversdami. Aš troškinau kiekvieną pusę po 15min. Po to, kai vanduo bus gerokai nugaravęs, pilame liesos grietinėlės 300 ml ir dar užkaitiname. Jei reikia, pasūdome. Skanaus.

Receptą radau rusiškame tinklapyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą