Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Duona su sėlenomis










Reikės:
400 ml. vandens;
1,5 v.š. medaus (galima dėti ir dirbtinį);
650 g. kvietinių miltų (gali būti ir šiek tiek daugiau, tešla turi gautis elastinga ir nelipti prie rankų);
2 v.š. sėlenų;
2 v.š. sėmenų;
šaukštelis cukraus mielėms tirpdyti;
23 g. šlapių mielių;
šaukštelis džiovintų ir smulkintų prieskonių (dėjau kardamono).
Mieles su šaukšteliu sukraus ir vandeniu ištirpinti, palikti kad suburbuliuotų. Viską dėti į duonkepę eiliškumo tvarka. Pakilusią tešlą perminkyti, suformuoti kepaliuką, dėti į orkaitę, pakildinti ir kepti. Aš viršų aptepiau plaktu kiaušiniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą