Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2011 m. sausio 25 d., antradienis
Ruginė - kvietinė duona
Reikės:
405 ml vandens;
2 a.š. druskos;
1 v.š. cukraus;
560 g. kvietinių miltų;
130 g. ruginių miltų;
3 v.š. kepintų saulėgrąžų;
25 g. šlapių mielių.
Šlapias mieles ištirpdyti 50 ml vandens su cukrumi. Likusį vandenį pilti į duonkepę. Kai mielės suburbuliuos, supilti ir jas. Viską dėti eiliškumo tvarką į duonkepę. Miltų jei šiek tiek trūksta, pridėti. Tešla gautis turi minkšta, elastinga ir beveik nelipti prie rankų. Pakildintą tešlą išminkyti, formuoti kepaliuką, dėti į orkaitę, pakildinti ir kepti apie pusvalandį 190C.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą