Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. liepos 2 d., antradienis

Obuolinis riešutų pyragas



Tešlai:
100 g.minkšto sviesto;
75 g cukraus;
 3 kiaušiniai;
60 gr.miltų;
2 a.š.kepimo miltelių;
vanilinio cukraus pagal skonį
3 vidutinio dydžio obuoliai.

Viršui:
100 gramų žemės riešutų;
1 v.š. sviesto;
 2 a.š. cukraus.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Sviestą išsukame su cukrumi, vanile. Mušame kiaušinius, išplakame. Dedame miltus, kepimo miltelius - išmaišome. Sudedame tarkuotus obuolius ir tešlą gerai išmaišome. Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą supilame į kepimo formą. 
Viršui: riešutus susmulkiname (aš sudėjau juos į maišelį ir mušiau mėsos plaktuku). Dedame cukrų, sviestą ir tame pačiame maišelyje viską gerai paskirstome ant riešutų. Tada šią riešutų masę paskirstome ant tešlos viršaus. Tešlą dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį.
Nerealiai skanus pyragas - drėgnas, o virutinė riešutų masė iš vis pasaka.
Receptas rastas internete, bet tikrai neišsisaugojau kur tiksliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą