Tešlai:
100 g.minkšto sviesto;
75 g cukraus;
3 kiaušiniai;
60 gr.miltų;
100 g.minkšto sviesto;
75 g cukraus;
3 kiaušiniai;
60 gr.miltų;
2 a.š.kepimo miltelių;
vanilinio cukraus pagal skonį
3 vidutinio dydžio obuoliai.
Viršui:
100 gramų žemės riešutų;
1 v.š. sviesto;
vanilinio cukraus pagal skonį
3 vidutinio dydžio obuoliai.
Viršui:
100 gramų žemės riešutų;
1 v.š. sviesto;
2 a.š. cukraus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Sviestą išsukame su cukrumi, vanile. Mušame kiaušinius, išplakame. Dedame miltus, kepimo miltelius - išmaišome. Sudedame tarkuotus obuolius ir tešlą gerai išmaišome. Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą supilame į kepimo formą.
Viršui: riešutus susmulkiname (aš sudėjau juos į maišelį ir mušiau mėsos plaktuku). Dedame cukrų, sviestą ir tame pačiame maišelyje viską gerai paskirstome ant riešutų. Tada šią riešutų masę paskirstome ant tešlos viršaus. Tešlą dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį.
Nerealiai skanus pyragas - drėgnas, o virutinė riešutų masė iš vis pasaka.
Receptas rastas internete, bet tikrai neišsisaugojau kur tiksliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą