Biskvitui:
5 kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų;
1 v.š. aguonų.
1 a.š. kepimo miltelių.
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, aguonas ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Aš kepiau tris atskirus blynus.
Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )
Pirmiausia į 100 ml vandens suberkite želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę išplakite. Tada supilkite kondensuotą pieną,išmaišykite. Įmaišykite jogurtą. Bus gana skysta masė. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant garų. Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Dubenį pastatykite į šaldytuvą.
Sulaistymui:
3 v.š. kondensuoto pieno;
150ml virinto vandens.
Kondensuotą sumaišykite su vandeniu.
Torto surinkimas:
Biskvitą padalinkite į tris ar keturias dalis, tuomet dėkite biskvitą, jį gerai sulaistykite sirupu ir pilkite kremą ir taip darykite su visais biskvito lakštais.
Tortas skanus, nėra labai saldus. Receptas kopijuotas iš:
http://ill-make-you-apple-pie.blogspot.com/2014/05/tortas-senelio-sapnas.html?m=1
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą