Gal ir ne visai gruziniškas, bet kažkiek panašus :-)
Reikės:
3st miltų;
1st kefyro;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
1a.š. kepimo miltelių;
1v.š. aliejaus;
apie 400g tarkuoto fermentinio sūrio;
apie 50g sviesto.
Į dubenėlį pilame kefyrą, mušame vieną kiaušinį, dedame cukraus, druskos, aliejaus ir gerai išmaišome. Dvi stiklines miltų sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų.
Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su kiaušiniu ir žiupsneliu krapų (tai bus įdaras).
Tešlą padaliname į 7 gabaliukus. Kiekvieną kočiojame ant miltais pabarstyto stalo, padarome blyną, dedame įdaro, tada tešlą iš kraštų užlankstome, kad neliktų matomo įdaro, apverčiame tešlą kita puse ir dar pakočiojame. Kepame keptuvėje be aliejaus iš abiejų pusių. Iškeptus blynus aptepiau sviestu.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą