Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2017 m. liepos 7 d., penktadienis

Florentinai ant vafliukų

Reikės:
25g sviesto;
100g riebios grietinėlės;
50g cukraus;
150g išlukštentų saulėgrąžų;
sauja įvairių džiovintų vaisių (naudojau smulkintas datules, džiovintas papajas ir razinas);
75g sezamo sėklų;
vaflių (aš naudojau paprastus, juos supjausčiau kvadratukais).

Saulėgrąžas ir sezamo sėklas pakepiname sausoje keptuvėje.
Kitoje keptuvėje sviestą, grietinėlę ir cukrų trumpai paverdame (apie pora minučių verdame kai cukrus jau bus ištirpęs). Į gautą masę sudedame skrudintas saulėgrąžas ir sezamo sėklas ir išjungiame ugnį. Šiek tiek pravėsusį mišinį dedame ant vaflių (aš ant vieno vafliuko dėjau maždaug po šaukštą mišinio, galima naudoti ir Talerius, nereikės vaflių pjaustyti). Tada dedame į orkaitę ir kepame keletą minučių, kol sėklos švelniai parus. Kepiau netoli 10min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą