Nors mėlynių sezonas jau pasibaigęs seniai, tačiau šaldiklyje turint šių uogų, galima sukurti nuostabų tortą.
Reikės:
Biskvitui:
3 kiaušiniai;
keletas stevijos lašų (aš dėjau tris);
100g miltų;
1a.š. petražolių miltelių (arba špinatų);
1 a.š. kepimo miltelių.
Kiaušinius gerai išplakame su stevija. Beriame miltus, petražolių miltelius, kepimo miltelius ir gerai išmaošome. Kepame biskvitą 180C apie 15-20min. Išėmus iš orkaitės atvėsiname ir perpjauname į dvi dalis.
Kremui:
400ml plakamosios grietinėlės;
300g mėlynių;
200g jogurto (naudojau mėlynių);
90ml vandens;
30g želatinos.
Želatiną užpilame verdančiu vandeniu, išbrinkiname ir ištirpiname.
Grietinėlę suplakame iki standumo, dedame uogas (aš dėjau ne trintas), jogurtą ir gerai išmaišome. Tada supilame atvėsintą tirpintą želatiną ir gerai išmaišome.
Torto sulaistymui:
100ml grietinėlės (gali būti ir pienas);
50g šokolado.
Šokoladą ištirpiname grietinėlėje.
Torto surinkimas:
Dedame į kepimo formą torto pirmą sluoksnį, gerai sulaistome tirpintu grietinėlėje (arba piene) šokoladu. Dedame pusę kremo. Tuomet dedame antrą biskvito sluoksnį, sulaistome likusiu šokoladu, dedame likusią kremo dalį.
Dedame į šaldytuvą ir laikome mažiausiai per naktį, kol tortas susistovės.
Puošiame pagal norą.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą