Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Avižinių dribsnių keksas


Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g sviesto arba margarino;
2 v.š. medaus;
80 g cukraus;
100 g avižinių dribsnių;
3 v.š. atvėsintos arbatos;
130 g miltų;
50 g krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Aptepui: 60 g cukraus pudros; 1-2 v.š. citrinos sulčių.

Trynius, tirpintą sviestą ir medų išmaišykite iki putų. Pakepinkite keptuvėje su šlakeliu cukraus avižinius dribsnius. Atvėsinkite ir suberkite į trynių masę. Supilkite atvėsintą arbatą, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cukrų ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite apie 30-35min 180C.
Iškepusį atvėsinkite ir aptepkite aptepu, kurį ruoškite sumaišius cukraus pudrą ir citrinos sultis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą