Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Pūstažandžiai


Reikės:
400 gr. miltų;
35 gr. mielių;
2 a.š. cukraus (galite dėti ir daugiau, jei norite, labai saldžių pyragėlių);
1/4 l.šilto pieno;
40 gr. minkšto sviesto;
2 kiaušiniai;
truputis druskos.

užpilui:
1/4 l. pieno;
70 gr. sviesto;
4 v.š. cukraus;
truputis sviesto formai ištepti.

Mielės sumaišomos su cukrumi. Kai viskas tampa skysta tyrele, supilamas šiltas pienas, išmaišome. Įberiame šimtą gramų miltų, išmaišome ir paliekame 20 min. kad pakiltų. Į pakilusią tešlą mušame kiaušinius, pilame lydytą sviestą, išmaišome. Beriame miltus. Man miltų reikėjo šiek tiek daugiau negu nurodyta recepte.
Tešla minkoma ir daužoma tol, kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tuomet ji uždengiama ir paliekama šiltai 30- 50 min., kad pakiltų. Masė turi padvigubėti.
Ant miltais pabarstyto darbastalio tešla perminkoma ir formuojami graikiško dydžio rutuliukai. (šiuo momentu galite įdaryti rutuliukus kuo nors). Visi rutuliukai dedami į sviestu išteptą kepimo formą. Puode pašildykite pieną, sviestą ir cukrų. Užpilkite ant tešlos rutuliukų ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Recepto šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą