Reikės:
200 g marshlows zefyriukų;
500 g varškės (naudojau kreminę vanilinę President varškę);
Biskvitui:
3 kiaušiniai;
60 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
5 v.š. pieno;
2 v.š. aliejaus;
5-6 v.š. miltų;
vanilinio cukraus žiupsnelis.
Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie penkias minutes. Tada supilti pieną, aliejų, vėl trumpai plakti. Tada sudėti kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišyti.
Iškepti tris biskvitus 180C apie 5 - 10min.
Kremui:
Indą kuriame lydysime zefyriukus suvilgome aliejumi (dugną ir kraštus). Dedame į mikrobangų krosnelę ir pusę minutės pašildome juos. Iššimame, išmaišome, jeigu reikia dar pakaitiname. Tada sudedame varškę, gerai išmaišome. Man liko zefyrų gumuliukų, tad aš su visa varške dėjau į mikrobangę ir šildžiau vis išimdama ir gerai išmaišydama. Taip dariau kokius tris kartus kol masė tapo graži, vienalytė. Masė gaunasi skysta.
Pirmą biskvitą dedame į torto formą išklotą maistine plėvele. Sulaistome (aš laisčiau truputį saldintu kompotu). Pilame pusę zefyriukų masės, tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, likusią zefyriukų masę (aš pasilikau dar keletą šaukštų užpilti ant viršaus). Tada dedame trečią biskvitą ir tą likusią zefyriukų masę. Paliekame šaldytuve per naktį.
Kremas puikiai sustingsta, nėra riebus, tortas gaivus.
Puošiame tortą pagal fantaziją.
Receptas rastas rusiškame forume.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą