Reikės:
20g cukraus;
100g medaus arba auksaspalvio sirupo;
75 ml vandens;
150g sviesto (naudojau sviestą ghee);
1 v.š. meduolių prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
500g miltų.
Į puodą dedame cukrų, medų (arba sirupą) ir pilame vandenį. Kaitiname kol cukrus ištirps. Sudedame sviestą ir kaitiname, kol sviestas išsilydys. Neužverdame. Nukeliame nuo ugnies, sudedame prieskonius ir paliekame pravėsti.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame pravėsusį sirupą. Išminkome tešlą. Tešlą atvėsiname, galima palikti per naktį šaldytuve. Aš atvėsinau šaldiklyje apie pusvalandį. Tešlą plonai iškočiojame ir spaudžiame sausainius. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min 180C.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą