Reikės:
110g moliūgo tyrės;
50g sviesto (naudojau ghee sviestą);
50g kokoso miltų;
100g miltų;
20g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Įdarui: kokios nors uogienės, aš naudojau aviečių.
Dubenyje išmaišome sviestą, cukrų, kiaušinį ir moliūgo tyrę. Dedame kepimo miltelius, kokoso miltus ir gerai išmaišome. Tuomet pilame 50g miltų, išmaišome, ir supilame likusius 50g, išminkome tešlą. Tešla gaunasi minkoma, labai minkšta.
Ant stalo patiesiame plėvelę, dedame tešlą, ant jos dedame kitą plėvelę ir iškočiojame tešlą į stačiakampį. tešlą kočiojame tarp plėvelų todėl, kad tešla labai minkštutė ir be plėvelės gražiai neišsikočios, lips.
Nuėmus nuo viršaus plėvelę, dedame uogienės. Negausiai. Šaukšto pagalba uogienę paskleidžiame po tešlą. Dabar belieka susukti vyniotinį, o tam labai pagelbėja plėvelė, ant kurios tešla vis dar yra. Plėvelę keliame po truputį ir taip palengva susukame vyniotinį. Vyniotinį apspaudome, kad būtų tvirtas, sulipęs. Tuomet su peiliu pjaustome riekutes ir dedame į kepimo skardą. Kepame orkaitėje apie 12min 180C, kol gražiai pagels.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą