Reikės:
pakelis norimo skonio želė (naudojau Dr.Oetker);
300ml vandens;
skardinė kokoso pieno (riebaus);
mėgiamų uogų (ar vaisių) saujelė.
Padarome želė: užpilame užvirusiu karštu vandeniu ir išmaišome, kol viskas ištirps. Dedame vėsiai tol, kol želė pradės stingti - masė taps tokia tirštoka, kaip grietinė, bet dar nesustings iki kietumo. Tuomet su mikseriu plakame tą apstingusią želė iki kol masė taps pabalusi, tarsi išputojusi (tai ilgai netrunka, užtenka paplakti keletą minučių). Tuomet sudedame kokoso pieną (visą baltąją kreminę dalį). Ir dar plakame pora minučių, kad viskas gerai susimaišytų. Tuomet įdedame į masę norimų priedų (aš šį kartą dėjau šilauogių, tai pat esu dariusi ir su mangais). Išmaišome gerai ir dedame į taures stingti bent valandai.
Šis desertas nesustingsta iki visiško standumo, kaip želė, bet gaunasi toks skanus, kremiškai želiškas desertas. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą