Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis
Ausytės iš varškės
Kiti dar vadina žagarėliais, bet bent jau kiek prisimenu aš, nuo vaikystės mes šituos skanėstus vadindavom "ausytėmis". Gal dėl jų formos? :-)
Reikės:
400g varškės;
3 kiaušinių;
200gr grietinės;
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo miltelių (nubrauktas;
vanilės;
1 stiklinė cukraus;
aliejaus virti.
Kiaušinius su varške ištrinam. Beriam cukrų ir vanilę ir maišom toliau. Į grietinę įdedam sodos ar kepimo miltelių ir išmaisom kad padidetų grietinė puse karto. Tada dedam į varškės masę ir vėl viską gerai išmaišom. Toliau į šią masę dedaam po truputį miltų ir vis maišom, kol tešla taps minkšta, ir tik šiek tiek lips prie rankų, tačiau jau eis ją kočioti ir formuoti.
Tada tešlą kočiojam apie puse cm storio, pjaustom juostelėmis ir formuojame.
Kepame įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą