Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis
Pyragėliai su kopūstais ir mėsa
Reikės:
Tešla:
200ml pieno;
2 v.š. cukraus;
0,5 a.š. druskos;
100 gr. sviesto;
70 gr. aliejaus;
2 kiaušiniai;
20 gr. šviežių mielių;
apie 5 stiklinės miltų;
50ml pieno mielėms ištirpinti.
Įdarui:
Kopūstas;
Svogūnas;
Morka;
dešra;
sūris.
mėgstami prieskoniai
Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. 50ml piene įberti žiupsnelį cukraus, dėti mieles ir ištirpinti jas. Pieno, sviesto masę šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti ir supilti ištirpintas mieles. Į visą masę pilti miltus ir nuolat minkyti. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir kildiname apie valandą.
Įdarui: pakepiname svogūną, morką, kopūstus. Įpilame truputį vandens ir patroškiname. Į pabaigą dedame trakuotą dešrą. Vandeniui išgaravus viską išmaišome, dedame tarkuotą sūrį. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais.
Kai tešla pakyla, imame gabaliukus tešlos (aš ėmiau po 50g), iškočiojame, dedame įdarą, formuojame pyragėlius. Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą