Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. sausio 11 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai

Reikės:
200 g sviesto;
150 g avižinių dribsnių;
60 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
230-250g miltų;
2 dideli kiaušiniai;
žiusnelis druskos;
uogienės (tirštos).

Dribsnius pakepinti sausoje keptuvėje ir atvėsinti.
Minkštą sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi, žiupsneliu druskos. Mušti kiaušinius, dėti dirbsnius ir gerai išmaišyti. Sudėti likusius produktus (išskyrus uogienę) ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to imti po tešlos rutuliuką, išploti kaip cepeliną, dėti uogienės šaukštelį ir su kitu tešlos blyneliu uždengti užlipinant kraštus.
Kepti orkaitėje apie 15-20 min 180C.

Receptas iš interneto. Gaila, nuotraukos neturiu šių sausainių, bet iškepti puikiai pavyko ir skanu. Mano keturmetė puikiai sugebėjo sausainukus lipinti su uogiene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą