100 g sviesto, minkšto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 valg. š. citrinos žievelės, nutarkuotos
2 didelių ar 3 vidutinių kiaušinių
150 g miltų
30 g krakmolo
2 arb.š. kepimo miltelių
8 arb.š. citrinos sulčių
50 ml pieno
Glaistui:
cukraus pudros
citrinos sulčių
Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele iki purumo. Tai gali užtrukti apie 5 minutes. Į masę įmušti kiaušinius – po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Šį mišinį išsijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai maišyti, vis po truputį supilant pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais trupučiuką pateptą kepimo formelę (12 x 32 cm.) ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pyragui gražiai parudus ir iškepus, ištraukti jį iš orkaitės, dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti likusiais 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti, o atvėsusį aptepti glaistu (glaistui sumaišyti cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos, gana tvirtos konsistencijos). Skanaus!
Receptas iš: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=1215
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą