Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Cukinijos duona (sveikuolių)

Jau tokia skani, tokia drėgna, tokia sveika...
Siūlau išbandyti visiems visiems. Man labai patiko. Pasiliksiu šį receptą ir eksperimentuosiu su kitokiais skoniais.

Reikės:
350g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
apie 200ml obuolių tyrės (aš supjaustytus ketvirčiais obuolius išviriau ir sutryniau į tyrę, obuoliai buvo aisku be sėklų jau);
1,5 a.š. sodos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams arba tiesiog paprasto cinamono;
100g miežinių miltų (aš miežinius dribsnius sumaliau į miltus);
100g kvietinių miltų;
100g kokoso aliejaus.

Tarkuotą cukiniją užberti žiupsneliu druskos ir palikti kol virsite obuolius. Susidariusį skystį iš cukinijos nusunkti. Išvirtus obuolius sutrinti į tyrę. Dėti sodą ir išmaišyti. Tyrė suputos. Supilti obuolių tyrę ant cukinijų. Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Masė gaunasi tiršta, tikrai ne minkoma.
Pilame masę į kepimo formą ir kepame apie 40 min 160C.

PAsikartosiu - nuostabiai skani duonelė - pyragas. Nuostabiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą