Jau tokia skani, tokia drėgna, tokia sveika...
Siūlau išbandyti visiems visiems. Man labai patiko. Pasiliksiu šį receptą ir eksperimentuosiu su kitokiais skoniais.
Reikės:
350g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
apie 200ml obuolių tyrės (aš supjaustytus ketvirčiais obuolius išviriau ir sutryniau į tyrę, obuoliai buvo aisku be sėklų jau);
1,5 a.š. sodos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams arba tiesiog paprasto cinamono;
100g miežinių miltų (aš miežinius dribsnius sumaliau į miltus);
100g kvietinių miltų;
100g kokoso aliejaus.
Tarkuotą cukiniją užberti žiupsneliu druskos ir palikti kol virsite obuolius. Susidariusį skystį iš cukinijos nusunkti. Išvirtus obuolius sutrinti į tyrę. Dėti sodą ir išmaišyti. Tyrė suputos. Supilti obuolių tyrę ant cukinijų. Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Masė gaunasi tiršta, tikrai ne minkoma.
Pilame masę į kepimo formą ir kepame apie 40 min 160C.
PAsikartosiu - nuostabiai skani duonelė - pyragas. Nuostabiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą