Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Cukinijos duona

Labai labai minkšta, skani.

Reikės:
250g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
pakelis sausų mielių;
400ml natūralaus jogurto;
50ml aliejaus;
1 a.š. druskos;
žiupsnelis cukraus;
apie 800g miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma, ne per kieta, bet šiek tiek lipni);
sauja sezamo sėklų;
sauja goji uogų (nebūtina).

Iš sutarkuotos cukinijos šiek tiek nuspaudžiame skystį.
Jogurtą šiek tiek pašildome ir didžiąją dalį pilame ant tarkuotos cukinijos. Šiek tiek jogurto pasiliekame ir išmaišome jame mieles bei supilame ant cukinijos. Į dubenį supilame aliejų, druską, cukrų, sezamo sėklas, goji uogas ir gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus ir užminkome tešlą. Ją pastatome šiltai kol pakils. Iš pakilusios tešlos formuojame duonos kepaliuką ir kepame orkaitėje apie 20min 180C.

Aš iš šios tešlos gaminau ir picai padą. Labai labai skanus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą