tešlai:
230 gr miltų ;
2 a.š. grietinės;
100 gr sviesto ;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1/4 a.š.kepimo miltelių;
1kiaušinis.
Plikytam kremui:
2 kiaušinio tryniai
2 v.š. cukraus;
400 ml pieno ;
4 v.š. miltų
vanilino;
60 g sviesto.
Rabarbarų džemui:
150 ml vandens;
5-6 didelių rabarbarų;
2-3 v.š. cukraus (pagal skonį).
Krepšeliams, šaltą sviestą kartu su miltais,cukrumi, druska, kepimo milteliais pirštų galiukais ištrinkite iki trupinių. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir viską gerai išminkykite. Dedam šaldytuvan 30 minučių
Kol
tešla stingsta, pasiruoškime plikytą kremą. Kiaušinio trynius išplakite
su cukrumi iki purumo, suberkite sijotus miltus, supilkite pieną, tirpintą sviestą. Viską
gerai išmaišius, pilam į puodą ir kaitinam apie 4-5 minutes kol gerai
sutirštėja. Atvėsiname.
Rabarbarų džemui, rabarbarus smulkiai sukapokite, suberkite į keptuve
kartu su cukrumi, supilkite vandenį. Viską
kaitindami ant didelės ugnies maišykite tol, kol masė taps vientisa (
apie 8 minutes)
Na o dabar beliko iškočioti tešlą, padalinti ją įį dvi dalis (didesnę dalį ir mažesnę), įtiesti didesnę dalį į kepimo formą, sudėti plikytą kremą, ant jo - rabararų džemą. Iš likusios tešlos padarome "virveles" ir apdedame pyrago viršų. Kepame orkaitėje apie 25 min 180C.
Skanaus.Receptas iš: http://vanilinevirtuve.blogspot.com/2014/05/krepseliai-su-rabarbarais-ir-plikytu.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą