Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Vištienos pyragas

Reikės:
tešlai:


250 gr miltų;
100 g sviesto;
1 a.š. kepimo milelių;
8 v.š. vandens;
žiupsniuko drusko.

Įdarui:
80 g grietinėlės;
4 kiaušinių;
50 g špinatų;
mėgiamų prieskonių;
100 gr tarkuoto fermentinio sūrio;
3 svogūnų;
320 gr vištos filė;
60 gr fermentinio sūrio apibarstymui.


Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa tešla. Ją iškočiojam ir išklojam kepimo formą padarant kraštelius.  Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. 

Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną smulkiais kubeliais ir apkepam kartu su svogūnais, prieskoniais. Dedame pjaustytus špinatus ir išjungiame viryklę. 
Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, įmaišom tarkuotą sūrį ir sudedam keptuvės turinį. Išmaišom.
Iššimame iš šaldytuvo tešlą, supilam įdarą,  Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje. Tada užbarstome ant viršaus sūrio ir paliekame dar keletui minučių karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Skanaus.
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą