Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

Sparneliai saldžiarūgščiai

Reikės:
apie 1 kg vištienos sparnelių;
mėgiamų prieskonių;
druskos;
1 kiaušinio trynus;
krakmolas.

Padažui:
1 v.š. medaus;
1-2 v.š. sojų padažo;
1-2 a.š. acto;
1 v.š. sezamo sėklų.

Vištos sparnelius padaliname į tris dalis supjaustydami. Beriame prieskonius, druską ir keletą minučių pamarinuojame. Dedame kiaušinio baltymą, išmaišome. Dedame krakmolo tiek, kad sparneliai gražiai juo apliptų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame sparnelius.
Kitoje keptuvėje pakaitiname medų, sojos padažą, pora šaukštų vandens ir actą. Paragaujame ar ko nors Jūsų skoniui netrūksta, ar padažas skanus. Jeigu ko nors trūksta - pilame šlakelį acto, sojos padažo ar medaus. Tada suberaime sezamo sėklas ir išmaišome. Jungiame viryklę. Padažą supilame ant sparnelių, išmaišome.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą