Reikės:
300ml skaldytų žirnių;
pora didelių saujų špinatų;
1 svogūnas;
2 morkos;
druskos pagal skonį;
garam masala prieskonių pagal skonį;
2 v.š. grietinės.
Padažo sutirštinimui aš naudojau ryžių manus - 2 v.š.
Žirnius nuplauname, užmerkiame ir keletą valandų pamirkome. Nusunkiame, užpilame švariu vandeniu ir statome virti.
Supjaustome svogūną kubeliais, morkas sutarkuojame ir dedame pas žirnius. Pasūdome. Verdame ant lėtos ugnies kol žirniai išvirs. vandens daug nepilame, kad žirniai beveik visą vandenį sugertų. jeigu vandens trūksta - įpilame jo dar. Kai žirniai išverda, sudedame gabaliukais plėšytus - smulkintus špinatus, grietinę ir paverdame minutę. Dedame ryžių manus, išmaišome, užverdame ir išjungiame viryklę.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą