Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Ryžių pudingas su avietėmis

Reikės:
60 g apvaliųjų ryžių;
450 ml pieno;
1-2 v.š. cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Aviečių masei:
300 ml aviečių (naudojau šaldytas);
pagal skonį cukraus.

Verdame ryžių pudingą: apvaliuosius ryžius užpilame pienu, užverdame, išjungiame ir paliekame kol atvės. Tada vėl užverdame, išjungiame ir paliekame apie valandai. Ryžiai tada išbrinksta. Tuomet užverdame vėl ir verdame ant labai lėtos ugnies kol košė išvirs ir sutirštės. Kai išverda, išjungiame viryklę ir paliekame atvėsti.

Ruošiame aviečių masę: avietes (jei šaldytos - atšildome) sutriname į tyrę kartu su cukrumi ir pertriname per sietelį, kad neliktų sėklyčių.

Į desertines taures dedame aviečių masės, storesnį sluoksnį ryžių pudingo ir ant viršaus vėl aviečių masės.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą