Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Konservuota sriuba su burokėliais

Reikės:
1 kg kopūsto (šiaudeliais pjaustyto);
1 kg burokėlių (tarkuotų);
1 kg svogūno (kubeliais);
0,8 kg morkų (tarkuotų);
1 kg pomidorų (kubeliais);
apie pora šaukštų druskos;
apie 1 šaukštą cukraus;
120 ml aliejaus;
žiupsnelis acto.

Svogūnus ir morkas apkepiname aliejuje su prieskoniais. Dedame į puodą. Dedame burokėlius, pilame stiklinę vandens ir troškiname. Po dešimties minučių dedame kopūstą ir troškiname kol jis suminkštės. Jeigu vandens pritrūko - įpilkite dar. Sudedame druską, cukrų.  Suminkštėjus kopūstui sudedame pomidorus ir dar patroškiname dešimt minučių. Supilame actą. Užviriname ir supilstome į stiklainius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą