·
1 kg. cukinijų
·
vienos didelės paprikos (apie 300 g.)
·
dviejų morkų (apie 250 g.)
·
3 svogūnų (apie 200 g.)
·
500 g. pomidorų
·
350 g. pomidorų padažo
·
100 ml. aliejaus
·
80 ml. acto
·
140 g. cukraus
·
1 v. šaukšto druskos
Cukinijas nulupkite ir supjaustykite
kubeliais. Papriką, morkas, svogūnus bei pomidorus
supjaustykite kubeliais.
Dideliam puode ant aliejaus lengvai
pakepinkite svogūnus, suberkite morkas, po keletos minučių suberkite likusias
daržoves, pomidorų padažą, cukrų, druską ir kaitinkite ant nedidelės ugnies
apie 40 min. Supilkite actą ir pavirkite dar apie 15 minučių. paragaukite gal
Jums trūks druskos arba norėsis daugiau cukraus.
Karštą padažą supilstykite į iškaitintus
sausus stiklainius. Sandariai uždarykite ir palikite, kad atvėstų. Atvėsusį
padažą laikykite rūsyje.
Skanaus.
Receptas iš interneto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą