Reikės:
1 kg pjaustyto kubeliais moliūgo;
3 vnt paprikų (naudojau žalią, raudoną ir geltoną);
2 morkos;
3 svogūnai;
250 ml nevirtų perlinių kruopų;
100 ml aliejaus;
150ml vandens;
apie 50-100 ml obuolių acto;
1-2 v.š. druskos;
2-3 v.š. cukraus.
Išverdame perlines kruopas.
Į puodą dedame kubeliais pjaustytą moliūgą, paprikas.
Kubeliais pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Dedame viską į puodą su moliūgais, pilame vandenį, aliejų, dedame druską, cukrų ir troškiname apie pusvalandį ant lėtos ugnies kol moliūgas ir daržovės taps minkštos. Dedame virtas perlines kruopas, paverdame penkias minutes. Supilame obuolių actą, paragaujame ar ko nors dar trūksta (sūrumo, rūgtštumo, saldumo). Jeigu ko trūksta, įdedame, pavaerdame pora minučių ir supilstome į paruoštus stiklainius.
Laikome vėsiai.
Tai puiki sriuba, tereikia tik į puodą sudėti kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kol bulvės išvirs, supilti tokį stiklainiuką paruoštos mišrainės ir dar pavirti tris keturias minutes. Puiki sriuba paruošta. Ir svarbiausia - greita.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą