Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. liepos 1 d., penktadienis

Tortukas

Reikės:
Biskvitui:
1 pakelis sausainių "Gaidelis" ar kažko panašaus;
braškių trintų.

Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su trintomis braškėmis kol gausis minkoma masė. Tada šia mase iškloti torto formos dugną.

Įdarui:
250g kondensuoto pieno;
250g rikotos sūrio;
300ml riebios grietinėlės;
3 v.š. želatinos;
100ml vandens (želatinai ištirpinti).

Želatiną ištirpinti verdančiame vandenyje.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Supilti kondensuotą pieną, rikotos sūrį ir gerai išmaišyti. Supilti atvėsintą tirpintą želatiną. Išmaišyti.
Įdarą supilti ant torto pagrindo ir palaikyti keletą valandų šaldytuve.
Aš dar prieš dedant į šaldytuvą užpyliau šiek tiek trintų braškių ir su peilio galiuku išraižiau formą.
Skanaus.

Tortas skanus, tik man buvo per saldus. Kitą kartą gal įspausčiau citrinos sulčių kažkiek.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą