Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis
Marmūrinis pyragas su rikota
Reikės:
175 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
200 g smulkaus cukraus,
2 truputį paplakti kiaušiniai,
125 g miltų.
Viršutiniam sluoksniui:
250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite stačiakampę 28x18cm dydžio kepimo formą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.
2. Dubenyje išplakite rikotą, cukrų ir kiaušinį. Šaukšteliu sudėkite ant pyrago viršaus ir peiliu suformuokite “marmurinį” paviršių, kad matytųsi ir tamsi, ir šviesi masė.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Laba labai skanus pyragas, drėgnas. Vienas iš skaniausių kada nors keptų pyragų. Rekomenduoju.
Tamsi tešla gaunasi tokia "sunki", tiršta, bet ant jos viršaus užpylus rikotos masę, su šaukštu gražiai pamakaluoju ir tie raštai gražiai atsirado.
Recepto šaltinis: http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/marmurinis-pyragas-su-rikota.d?id=44437745
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą