Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Aviečių tortas

Reikės:
pagrindui:
160 g sausainių (dėjau sausainių pakelį, airiško kremo skonio);
4 v.š. pieno;
15 g sviesto.

Užpilui:
200 g riebios grietinėlės;
350 g aviečių;
cukraus pagal skonį;
3 a.š. želatinos.

Sausainius sutrupiname iš pradžių rankomis, po to sugrūdžiame bulvių grūstuve, kad gautųsi smulkiau (kai kur susitrina iki miltų, kai kur didesni gabaliukai, bet smulkiname daug smulkiau negu tinginiui). Užpilame pieną, tirpintą sviestą ir rankomis gerai išminkome. Masė turi gautis tokia lipni - paėmus saują trupinių ir ją suspaudus, masė turi sulipti.
Lengvai masę išbarstome ant torto formos uždengiant visą dugną. Po to su ta pačia bulvių grūstuve stipriai prispaudžiame trupinius prie dugno - tiesog supresuojame, kad trupiniai suliptų.

Užpilui:
avietes sutriname mikseriu iki tyrės, pertriname per sietelį, kad neliktų sėklų. Pakaitiname ant ugnies, beriame cukraus pagal skonį, užverdame ir išjungiame viryklę. Atvėsiname.
Pusėje puodelio vandens ištirpiname želatiną ir supilame į avietes.
Grietinėlę išplakame iki standumo ir sumaišome su ATVĖSUSIA aviečių mase.
Palaikome šaldytuve kol pradės stingti. Tada užpilame ant torto trupinių pagrindo ir paliekame šaldytuve. Geriausia per naktį.

receptas rastas žurnale Vasaros vaišės, Nr2, 2012m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą