Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Spanguolių sultys su obuoliais

Reikės:
250 g obuolių;
130 g spanguolių;
100 g cukraus.

Spanguoles gerai nuplauname. Užpilame 250ml  vandens ir verdame kol spanguolės sutrūkinės. Apie penkias šešias minutes. Nukošiame, nusunkiame.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis į aštuonias dalis obuolį ir iššimame sėklas.
Į spanguolių sultis pilame cukrų ir kaitiname kol šis ištirps. Tada sudedame obuolius ir verdame penkias minutes. Po to perpilame į švarų, iškaitintą stiklainį.

Gavosi nedaug, vienas puslitriukas, nes gaminau iš mažintos normos - norėjau pabandyti kas gausis.
Gaminasi lengvai, greitai. Skonis ką tik išvirto sirupo patiko. Artimiausiu metu planuojam pradaryti ir paragauti kas iš to gavosi, tad komentarą apie skonį parašysiu vėliau.

Receptas iš žurnalo "Obuoliai", 2012m, ruduo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą