Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Maltos mėsos ir cukinijų apkepas

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
konservuotų luptų pomidorų savo sultyse nedidelis indelis;
nedidelės cukinijos (apie 0,4kg);
1 didelis svogūnas;
mocarellos sūrio.

 Maltą mėsą sumaišome su prieskoniais, druską ir apkepiname keptuvėje, kad būtų biri. Dedame kubeliais pjaustytą svogūną, apkepiname šiek tiek. Tada sudedame supjaustytus smulkiau konservuotus pomidorus ir supilame jų skystį.
 Cukiniją nulupame ir supjaustome kubeliais.

Į kepimo skardą dedame kubeliais pjaustytos cukinijos (kad dugnas užsiklotų), tada dedame pusę faršo ruošinio, tada vėl likusią cukiniją ir likusį faršo ruošinį. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame pusvalandį. Kai iškepa, ant viršaus sudėjau mocarellos riekeles ir palikau keletui minučių karštoje orkaitėje kol sūris išsilydė.

Labai visiems patiko. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą