Reikės:
80 g žemės riešutų;
100 g juodojo šokolado;
50 g riebios grietinėlės;
60 g tamsaus cukraus sirupo (naudojau auksaspalvį cukraus sirupą);
70 g cukraus;
75 g sviesto.
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus. Jiems atvėsus, nulupkite odeles.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą (tirpdžiau mikrobangų krosnelėje)
Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę, cukraus sirupą, cukrų ir
sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 20−30 minučių (man pakako kaitinti 12min, po to tiek masė pasidarė tąsi, kad nelabai išėjau daugiau kaitinti), kol susidarys
tąsi karamelės spalvos masė. Nuolat maišykite, kad ji neprisviltų.
Puodą nukelkite nuo ugnies, supilkite šokoladą ir suberkite kepintus
riešutus. Gerai išmaišykite. Grąžinkite puodą su karamele ant ugnies ir
dar pakaitinkite apie 5 minutes, kol susidarys vientisa masė (man sudėjus šokoladą ir riešutus į masę, išsiskyrė nemažai skysčio, jau išsigandau, kad nieko nesigaus, bet kantriai kaitinau puodą ant ugnies ir maišiau. Skystis įsimaišė į masę ir ji tapo vėl vientisa).
Paruoštą karamelę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę
skardelę ir leiskite visiškai sustingti. Kai karamelė sukietės,
supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais ir supakuokite į kepimo
popierių arba plastikinius maišelius.
Karameles laikykite sandariame inde ne ilgiau nei 2 savaites.
Receptas iš: http://www.drfoodblog.com/index.php/2012/12/07/chocolate-fudge-with-peanuts/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą