250 g miltų (arba šiek tiek daugiau, kad tešla neliptų prie rankų ir būtų minkoma);
20 g šviežių mielių;
30 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnio druskos;
100 ml pieno.
Įdarui:
150 g razinų;
150 g žemės riešutų.
Ruošiame mielinę tešlą:
Mieles išsukau su 10 g cukraus kol tapo skysta masė. Sviestą išlydžiau. Į sviestą dedame kiaušinio trynį, mieles, cukrų, pieną, druską ir miltus. Man tešlą gamino duonkepė. Pakildiname.
Įdarui: razinas užpilame verdančiu vandeniu ir pabrinkiname bent dešimt minučių. Jas ir riešutus sumalame mėsmale.
Pakilusią tešlą kočiojame į stačiakampį, dedame ant jos sumaišytą įdarą. Iš vienos ir kitos pusės susukame ritinėlį, kad abi ritinėliai susitiktų per vidurį. Tada tešlą lenkiame pusiau ir dar susukame lyg ją norėtume išgręžti. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20-25min 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą