Reikės:
bulvių;
1 v.š. grietinės;
žiupsnelis druskos.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka. Ranka nuspaudžiame skystį. Dedame grietinę, druską ir išmaišome.
Įdarui:
maltos mėsos:
1 v.š. grietinės;
1 tarkuotas svigūnas;
mėgiami prieskoniai;
žiupsnelus druskos.
Įdarui viską išmaišome.
Imame bulvių masės. Jeigu atsirado daug skysčio, ranka nusunkiame. Darome paplotėlius, dedame įdarą ir formuojame cepelinus. Sudedame į kepimo skardą ir kepame 180C apie pusvalandį kol gražiai apkeps.
Aš dariau dar padažą.
4 v.š. grietinės;
apie 300ml vandens;
1 v.š. krakmolo;
žiupsnelis druskos.
Vandenį užvirti (250ml). Supilti vandenyje (apie 50ml ištirpintą krakmolą). Užvirti kol sutirštės. Sudėti grietinę. Užvirti ir išjungti viryklę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą