Reikės:
po pakelį skirtingų skonių želė (aš naudojau kivi ir citrinų);
želatinos;
indelis kondensuoto pieno;
citrina.
Gaminame želė. Į kiekvieną želė pilame po 350 ml verdančio vandens ir po 2a.š. želatinos. Ištirpiname viską.Į kivi skonį aš dar įspaudžiau citrinos sulčių).
Atskirame inde dedame 9a.š. želatinos, užpilame dedideliu kiekiu vandens (apie 100 ml) (mano želatinos pakuotėje buvo nurodyta, kad litrui reikia 6-8 a.š. želatinos). Pilame į dubenį kondensuotą pieną, vandenį. Bendras kiekis turi būti 800ml-850m. Supilame į kondensuoto pieno masę ištirpintą želatiną.
Imame formą (maniškė silikoninė) ir sluoksniuojame. Pirmiausia pyliau kondensuoto pieno želė, jai šaldytuve sustingus, pyliau kivių, kai sustingo, vėl kondensuoto, tada kai sustingo - citrinų ir t.t.
Kad želė tortas lengviau išsiimtų iš formos, galima ją trumpam pamerkti į karštą vandenį.
Skanaus.
Foto šį kartą nebus, vežėmės į svečius su forma šį tortuką, o kai išėmiau, nenufotografavau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą