Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Kavos ir karamelės tortas

Reikės:
4 vnt torto biskvitų (galima išsikepti ir pačiam, aš naudojau kakavinius).

Kremui:
500 g rikotos;
1 indelis Rududu (apie 400g).

Sulaistymui:
puodelis plikytos stiprios kavos su cukrumi.

Rikotą išmaišome su Rududu iki vienalytės masės.
Dedame pirmą torto biskvitą, sulaistome kava, dedame kremo, tada vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl kremo ir t.t. kol nelieka biskvitų. Viršutinis sluoksnis kremo.
Paliekame nakčiai šaldytuve "subręsti".
Puošiame pagal poreikį ir norą. Aš išlydžiau šokoladą su kokosų sviestu ir apšlakščiau, ant viršaus uždėjau balto šokolado kiaušinius.
Jeigu naudosite pirktinius biskvitus - sulaistykite mažiau, nes jie ir taip minkšti. Jeigu kepsite patys - laistykite šiek tiek gausiau.

Skanaus.

P.S. tortas gavosi labai labai saldus. Kitą kartą įspausčiau citrinos sulčių į kremą, kad nebūtų taip saldu.

Man nuo šio torto liko apie keturi šaukštai kremo ir apipjaustytų biskvitų, tad padariau dar "cake popsus". Plačiau apie juos kitame įraše.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą