Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Baltarusiški varškėčiai

Reikės:
250 g varškės (naudojau kepiniams skirtą trintą varškę);
2 kiaušiniai;
6 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
apie 200-300 g miltų;
100 g grietinės.

Varškę išmaišome su dviem šaukštais cukraus, druska, miltais, kiaušiniu (visu)ir baltymu. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų minkoma, vos lipni prie rankų.
Grietinę sumaišome su tryniu ir likusiu cukrumi.

Varškėčių tešlą daliname į gabaliukus, ištampome pirštų pagalba kvadratuką(aš miltavausi stalą ir kočiojau ant jo, kitą kartą stalą tepsiu aliejumi, kad priliptų mažiau miltų), kurį dedame į metalinių keksiukų formeles (tiksliau sakant, ta varškėtukų tešla išklojame keksiukų formeles). Įdarui paruoštą grietinės masę pilame į keksiukų vidų, t.y. ant varškinės tešlos. Kepame orkaitėje apie 20min 180C kol gražiai pagels.
Skanaus.

Recepto idėja iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/05/baltarusiski-varskeciai.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą