Reikės:
450 ml saldaus kompoto (aš skiedžiau su vandeniu iki norimo saldumo);
5 a.š. želatinos;
100 ml vandens.
Želatiną užpilame verdančiu vandeniu, išbrinkiname ir išmaišome, kad ištirptų. Supilame į kompotą ir išmaišome.
Grietinėlės sluoksniui:
200 ml pieno;
300 ml riebios grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
5 a.š. želatinos;
100 ml vandens.
Želatiną užpilame verdančiu vandeniu, išbrinkiname ir išmaišome, kad ištirptų. Pilame į puodąą pieną, grietinėlę, cukrų ir kaitiname iki užvirimo (tik neužverdame). Maišome kol cukrus ištirps. Išjungiame viryklę. Supilame želatiną.
Stiklinaitėse ar desertiniuose indeliuose sluoksniuojame kaip tik norime abi paruoštas mases ir laikome šaldytuve kol sustings. (pilame vieną sluoksnį, dedame į šaldytuvą kol sustings, po to pilame kitą sluoksnį ir t.t.).
Skanaus.
Želė gavosi tvirta puikiai tiktų ir kaip didelis želė tortas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą