Reikės:
500 g obuolių;
250 g miltų;
100 g cukraus;
2 a.š. cinamono;
110 g razinų;
50 g datulių;
120 g riešutų mišinio (pas mane buvo karijų, migdolų, bertoletijų, graikiškų, anakardžių ir žemės riešutų mišinys);
1,5 a.š. kepimo miltelių.
Obuolius sutarkuojame burokine tarka. Beriame cukrų, razinas, smulkintas datules, smulkintus riešutus (riešutus sudėjau į maišelį ir "pamušiau" plaktuku, kad būtų smulkesni, o datules supjausčiau į razinos dydžio gabaliukus). Išmaišome. Supilame cinamoną. Išmaišome. Supilame miltus, kepimo miltelius ir rankomis minkome tešlą. Tešla gaunasi tiršta, lipni, bet rankomis ją minkyti lengviau negu mikseriu.
Tešlą sudedame į riebalais pateptą kepimo formą ir dedame į įkaitintą orkaitę 180C 45min.
Labai skanus pyragas. Net nesitikėjau, kad gausis toks skanus.
Receptas iš žurnalo: Pyragai, desertai. 2011m., Nr4
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą